fbpx

4 gode grunde til at være nærværende med dit barn

Det er utrolig vigtigt for dit barns trivsel og udvikling, at du bruger tid og energi på at være sammen med barnet om forskellige ting uden at lade jer forstyrre af andet. Ægte nærvær giver nemlig dit barn den bedste forudsætning for at trives. Du får her 4 gode grunde til, hvorfor du skal prioritere nærværet med dit barn.

Nærvær styrker dit barns selvværd

Når du bruger tid og foretager dig noget sammen med dit barn, viser du, at du er interesseret i barnet, og at det er vigtigt og betyder noget for dig. Det styrker barnets selvværd, da barnet får en følelse af at være god nok og at være én, som er værd at bruge sin tid sammen med.

Nærvær styrker det tætte forhold til dit barn

Hvis du bruger tid sammen med dit barn, får barnet lejlighed til at dele sit liv med dig, når det passer barnet. Det øger sandsynligheden for, at du får lov til at få et indblik i alle de ting, der foregår i barnets liv. Det betyder bl.a. også, at der er større chance for, at barnet kommer til dig, hvis det på et tidspunkt får brug for din hjælp.

Nærvær reducerer antallet af konflikter

Hvis du bruger tid sammen med dit barn, kan du opleve, at antallet og omfanget af konflikter generelt vil ændre sig til det bedre. Hvis I har noget at være sammen om, uanset om det er udflugter eller daglige gøremål, vil sammenholdet i familien styrkes, og konflikterne minimeres.

Nærvær styrker dit barns sociale kompetencer

Et barn med nærværende forældre har det bedre med sig selv og har mindre risiko for at have følelsesmæssige problemer. Barnet klarer sig generelt bedre i skolen og i andre sociale sammenhænge, da det lærer at indgå i positive sociale fællesskaber.

 

Få her en række ideer til hvad I kan lave sammen

Menu