fbpx

Kalender

Altid aktuelt

Forældreven

Er der noget i jeres hverdag, du gerne vil lave om, men ikke ved, hvordan du skal gribe fat i? Så kan du få hjælp i familien af en forældreven.

Vi tilbyder forældrevenner i alle de områder, vi dækker.

Læs mere her

Barselscafé

Barselscafeen er for dig, der er forælder til et barn i alderen 0-2 år, og som har lyst til at mødes med andre på barsel og dele din oplevelse af hverdagen.

Forløbet er forbeholdt forældre med børn på 0-2 år, som bor i et af de områder, vi dækker. Tilmelding er ikke nødvendig, og du kan blot møde op de dage, der passer dig. I øjeblikket tilbyder vi barselscafeen i Herning Kommune og et enkelt sted i Aalborg Kommune.

Læs mere og find tid og sted her

Aktuelt lige nu

Foredrag: Rabalder og konflikter – også en del af familielivet

Rabalder og uoverensstemmelser er en del af hverdagen i mange familier, og det er helt naturligt. Men nogle gange kan konflikt og skældud blive hverdag, og det kan tære på overskud og energi hos både voksne og børn. Oplægget sætter fokus på forståelsen af, hvordan og hvorfor konflikter opstår og ikke mindst, hvordan vi både børn og voksne kommer helskindet gennem konflikterne.

Om fordragsholderen:

Mette Christensen Jensen har i mange år beskæftiget sig med børn, unge og familier på forskellig vis. Dels som lærer for børn i udsatte positioner, dels som lektor i UCN og nu som selvstændig oplægsholder og konsulent i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Meget af Mettes arbejde omhandler børnesyn, forståelser af konflikter og adfærd samt vejledning i forhold til konkrete og praktiske tilgange og strategier.

Kommer snart

Plej jeres parforhold

Bodil Kappelgaard og Daniel Hougaard, certificerede undervisere i PREP (praktiske redskaber i et engageret parforhold), leder jer trygt igennem dette forløb, som sætter fokus på trivslen i parforholdet.

Forløbet er en vekselvirkning mellem oplæg fra underviserne og samtale mellem dig og din partner. Ingen forventes at fortælle andre kursusdeltagere om deres private liv. I får konkrete værktøjer til, hvordan I kan håndtere konflikter og måske komme endnu tættere på hinanden end I er.
 
Forløbet er for alle jer forældre, som er i et parforhold og ønsker at forstærke det, I er gode til og blive bedre til at håndtere det, som måske er svært.
 
Vi sørger for snacks og drikke til alle moduler, men I skal selv medbringe frokost/aftensmad.

Forløbet indeholder 3 moduler over 4 mødegange.

Modul 1: Fredag d. 16. september + Lørdag d. 17. september, kl. 09.00-16.00 begge dage

Modul 2: Onsdag d. 12. oktober, kl. 18.00-21.00

Modul 3: Onsdag d. 16. november, kl. 18.00-21.00

Få jeres gratis billet her

Candlelight Dinner – Kærestetid i kirken 

D. 13. oktober 2022 kl. 17.00 – 20.00 vi Candlelight dinner – Kærestetid i kirken – for dig og din partner. Det bliver en aften med nærvær og en helt særlig stemning, et smukt dækket bord i kirken til hvert par, lækker mad, bobler og vin ad libitum, samt skøn levende musik. Denne setting krydres med oplæg om kærlighed og trivsel i parforholdet. Helene Rygaard May og Daniel Hougaard leder trygt og varmt parrene igennem aftenen. 

Hele denne herlighed koster kun 200 kr. pr. billet, som gælder for din partner og dig, så tilmeld jer, og invitér gerne jeres gode venner med til en romantisk aften. Tilmelding sker her

Hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere, så kontakt gerne koordinator Helene Rygaard May, tlf.: 51 60 01 88, mail: hrj@km.dk 

Det er nu femte gang, at Folkekirkens Familiestøtte i Aarhus sætter fokus på kærligheden i denne ramme.

De foregående arrangementer har været en stor, varm og kærlig succes, hvor parrene er gået glade og opløftede derfra. Flere understreger i deres evaluering, at alle par burde komme til Candlelight Dinner.

Blandt deltagerne fandtes et ægtepar, som har været gift i 53 år. Dette ægtepar blev dybt inspireret af arrangementets indhold og har nu skabt sig en ny morgenrutine, hvor de ”besøger hinandens ø” (indtager hinandens perspektiv) og øver sig i at bruge tale-lytte-teknikken, som er et af de kommunikationsredskaber de blev præsenteret for til Candlelight Dinner.

Tænk at vi har været med til at så nye frø hos et så rutineret ægtepar. Deltagerne har været blandet med unge par i 20’erne og helt op til det førbeskrevne guldbryllupspar.

Fælles for alle par var, at de havde valgt at dedikere en aftens opmærksomhed til deres forhold og dermed deres partner.  

Andet

Vi samarbejder løbende med provstier, sogne og kommuner om lokale specialtilrettelagte forløb og aktiviteter. Det er aktiviteter, vi kun tilbyder der, hvor vi har indgået et særligt samarbejde.

Ingen af nedenstående forløb tilbydes i øjeblikket.

Sunde skærmvaner i familien

Forløb over to aftener, hvor du får viden, redskaber og inspiration til, hvordan I praktisk gør i familien, så jeres skærmvaner bliver, som I gerne vil have det hjemme hos jer.

Læs mere her

Menu