fbpx

Tvillingeven

Få et pusterum i hverdagen

For familier med flerlinger i alderen 0-6 år

Har I tvillinger (eller trillinger) og svært ved at finde overskud i de mange opgaver, der følger med?

Ofte er forældre til flerlinger hårdt presset i forhold til børnepasning, rengøring, tøjvask og andre praktiske opgaver, som kan være både uoverskuelige og frustrerende. Hvis I oplever det, er det måske noget for jer, at få en tvillingeven, som kan støtte jer i at finde mere overskud i hverdagen.

Det burde vi da selv kunne klare, tænker I måske. Men alle familier kan køre fast og have brug for at se tingene med andre øjne. Vi støtter både par og enlige, fædre og mødre.

En tvillingeven er en frivillig forældreven, som vi har udvalgt til at passe godt med netop jeres familie, og som lever op til kravene for at være frivillig hos os.

Vores frivillige kommer ikke som fagpersoner, men som medmennesker, der gerne vil hjælpe jer til at få mere overskud i familien ved at sparre med jer og støtte jer både praktisk og med en god snak.

Det kan vi hjælpe med

Når I modtager hjælp via en tvillingeven, er målet, at I får konkret hjælp til at få mere overskud til de mange opgaver, I har som flerlingeforældre. Hjælpen kan bestå af alt, fra at tvillingevennen tager sig af det ene barn, mens en af jer forældre tager hånd om det andet, til at I i fællesskab får styr på de praktiske opgaver i hjemmet.

Tilbuddet er til jer, som ønsker et pusterum og mere overskud i hverdagen som flerlingeforældre.

Den hjælp og støtte, I får, er et samarbejde mellem jer som familie og den frivillige. Den frivillige er derfor ikke en barnepige eller en rengøringshjælp, men en person, som hjælper jer til mere overskud i et samarbejde med jer.

Har du ældre børn eller brug for støtte til andre udfordringer, har du mulighed for at få støtte af en forældreven til andre ting.  Læs mere her .

Når du har taget kontakt

Når du har taget kontakt til os, aftaler du med koordinatoren, hvad du helt konkret ønsker, at vi skal hjælpe med i din familie.

Sammen med koordinatoren aftaler I, hvad I ønsker fokus på for at få mere overskud i jeres familie. Du ved måske ikke fra starten, hvad det er præcis, I har behov for, men det hjælper koordinatoren jer med at få sat ord på, inden I møder den frivillige.

Koordinatoren finder en frivillig, som hun tror, vil passe godt til jer, og som ved noget om den udfordring, I står i. Alle vores frivillige er klædt godt på til opgaven.

Den frivillige besøger jer cirka 1 gang om ugen eller hver 14. dag alt efter jeres behov.

Koordinatoren følger med på sidelinjen. Et forløb kan højst vare 6 måneder og målet er, at I har fundet et større overskud i familien, når forløbet afsluttes.

Find kontaktoplysninger på den lokale koordinator her.

De har fået hjælp i familien

“Det er mig, der har valgt at være med og få den her hjælp. Ingen dømmer mig, og ingen forventer en masse af mig. Der er ikke noget farligt i det.”

Mor om at sparre med en forældreven

Menu