fbpx

Hvad skal vi lave i vinterferien?

Vinterferien står for døren. Der er ingen udsigt til sne, som ellers både giver lys og ideer til nye lege. Tværtimod bliver det måske bare mørkt, koldt og vådt. Så hvad skal I lave? Få her en række ideer til, hvad I kan lave sammen i ferien.

Brug fantasien

  • Tag på tingfinder-tur. Saml sjove ting, som ligger tabt rundt omkring. Det kan være alt fra en gammel indkøbsseddel, en spand, en nøgle eller måske en sok. Tag tingene med hjem og forestil jer, historien bag tingene. Hvem var det, som skulle ud og handle? Og hvorfor skulle han/hun købe sild? Hvor passer nøglen? Osv.
  • Saml sten og mal dem som fantasidyr, der kan bruges til en god leg.
  • Tag dig tid til at sætte dig ned og engagere dig i dit barns leg og vær nærværende og læg alle tanker om aftensmad, facebook eller andet til side i en times tid. Vores børn elsker, når de får vores fulde opmærksomhed på deres præmisser.

Gør en forskel

  • Tag ud og saml skrald. I får frisk luft og gør en forskel for naturen. Og som bonus viser du dine børn, at det er vigtigt at passe på naturen.
  • Tænk over om der er nogen i jeres omgangskreds, der kunne bruge lidt ekstra omsorg. Måske en ældre nabo eller familiemedlem, som vil blive lykkelig, hvis I bager en kage og kigger forbi. Udover at glæde et andet menneske, så får vi det også selv godt, når vi gør noget godt for andre.
  • Skriv/tegn et brev til en I holder af (måske en bedsteforælder eller en skolekammerat) og put det i postkassen eller send det med posten. Vi får så sjældent post i dag, så de fleste vil blive glade for et håndskrevet brev.

Fællesskabende aktiviteter

  • Spil brætspil
  • Læs en historie sammen (måske kan I tage en tur på biblioteket og finde nye spændende bøger)
  • Find nogle gamle aviser, magasiner eller reklamer og lav et moodboard. Dvs. en plakat, hvor I klipper ting eller aktiviteter ud, som I godt kan lide ud og limer dem fast på et stort papir. Det kan give gode snakke om, hvad I hver især godt kan lide.

Vær praktiske sammen

Selvom der er ferie, skal der stadig laves mad, ryddes op og gøres rent. Måske vil du endda gerne nå at rydde ekstra godt op i nogle skabe eller andet. Udnyt at der er mere overskud og tid, og lad børnene hjælpe til. Måske kan de endda selv stå for madlavningen eller en del af rengøringen. Det giver børnene stolthed, lærer dem, at deres bidrag i familien er vigtigt, og det at de får lært at hjælpe til, er på sigt en stor hjælp i hverdagen.

Hvad sker der lokalt

I de fleste byer foregår der arrangementer og andet for børn og familier i ferierne. Tjek det lokale bibliotek og lokalavisen, hvor I ofte vil kunne se, hvad der foregår hos jer.

Håber I får en skøn ferie

Ps. Hvis du er i tvivl om, hvorfor det er vigtigt at I laver noget sammen i familien, så læs her hvad dine børn får ud af at I laver ting sammen. 

Menu