fbpx

Månedens Forældreven – november 2022

Hvem er de frivillige hos Folkekirkens Familiestøtte, og hvorfor har de valgt at være frivillig her? Det kan du blive klogere på her, hvor vi præsenterer Månedens Forældreven. Som frivillig Forældreven arbejder man ud fra en konkret målsætning, som vi har sat sammen med familien, og vi sparrer løbende med både familie og den frivillige.

November måneds Forældreven er Ella Kjær på 65 år, som er på efterløn.  

Hvad er din opgave som frivillig? 
Min opgave som frivillig er at opfylde familiens behov. Koordinatoren har koordineret med familien, inden jeg kommer ind i billedet. Jeg er pt i en familie 3 timer hver uge og hjælper dem med deres hjemlige rammer. Familien manglede overskuddet til selv at gå i gang med den helt store oprydning, som de ønskede sig. Jeg har så hjulpet dem med at få styr på en masse ting. Vi har kørt meget til genbrug, smidt en del ud og fået sat mere struktur på hjemmet efter familiens ønske. Vi har også fået en masse gode snakke undervejs.     

Hvorfor er du frivillig i Folkekirkens Familiestøtte?
Jeg er gået på efterløn og synes, at jeg har tid og lyst til at bidrage med noget frivilligt arbejde. 

Jeg ser mig selv som god til at strukturere ting i hjemmet, hvilket jeg håber, familierne kan gøre brug af. Jeg vil generelt gerne gå til hånde i familier, så de får en nemmere hverdag.  

Det gør mig glad, når de stolte viser, at det fungerer med de nye rutiner, der er indført, næste gang jeg kommer.  

Hvad får du ud af at være frivillig hos Folkekirkens Familiestøtte?
Jeg håber, at familien får overskud i hverdagen, når vi sammen arbejder med at få skabt struktur i hjemmet og i tingene. Det er dejligt for mig at se den energi, det giver familien, når vi laver tingene sammen. Det gør mig glad, når de stolte viser, at det fungerer med de nye rutiner, der er indført, næste gang jeg kommer.  

Hvad er din bedste oplevelse som frivillig?
Min bedste oplevelse har været at se, at familien pludseligt er motiveret til at gå i gang med opgaverne, som de ellers var kørt fast i. Jeg får selv energi ved at se at hjemmets fysiske rammer bliver et dejligt sted at være. 

Du kan også blive Forældreven hos Folkekirkens Familiestøtte – læs mere her

Forældreven Ella
Menu