fbpx

10 familieaktiviteter I kan lave i haven

10 ideer til hvad I kan lave sammen udenfor som familie

Drømmer du også om, at du og din familie nogle gange slipper skærmene og livet bag hjemmets fire vægge og i stedet går udenfor og laver noget sammen?

Nogle gange er der langt fra tanke til handling. For hvad skal I lave? Og gider børnene overhovedet? Og hvor skal det foregå, hvis I ikke lige har en skov i baghaven eller en bil, så I kan køre til stranden.

Men bare rolig. Jeres have eller en nærliggende park er faktisk ganske udemærkede steder at lave udendørs aktiviteter sammen. Se selv listen herunder og brug dem I har lyst til:

  1. Tæl hvor mange forskellige blade, indsekter, blomster eller lignende, I kan finde
  2. Lav et bål og bag evt. snobrød
  3. Lav en hule
  4. Leg i sandkassen
  5. Leg gemmeleg
  6. Spil fodbold eller et andet boldspil
  7. Find og se på små dyr, blomster eller blade med et forstørrelsesglas
  8. Lav en madpakke og spis den udenfor
  9. Lav en skattejagt med poster rundt i haven/parken
  10. Gå en tur i nærområdet og saml affald

Andre muligheder, som kræver lidt mere forberedelse kunne være:

Naturbingo: Print eller tegn et ark med billeder af forskellige ting, I kan finde i naturen. F.eks. insekter, blade, blomster, fjer, sten osv. og sæt kryds, når I har fundet dem.

GEO-catching: En leg, hvor du via en app og GPSen i din telefon leder efter små skatte, som andre har lagt ud i naturen. Legen kræver dog, at du downloader appen og opretter dig. Du kan prøve det uden betaling, men hvis man vil have adgang til alle dele, er der en abonnementspris. Læs mere her

Byg et insekthotel: Lav en kasse med små rum af gammelt træ, som du fylder med forskelligt materiale såsom blade, grene, mos og bark, så havens insekter har et godt sted at bo. Læs mere om hvordan her

God fornøjelse med udendørsaktiviteterne!

 

Hvis I har brug for mere inspiration eller hjælp til at komme i gang med at lave udendørs aktiviteter, er vores forløb Friluftsliv måske noget for jer. 

Menu