Hvordan vil I være digitale i jeres familie?
De digitale medier er kommet for at blive, og det er op til jer som forældre at bestemme, hvor meget og hvordan de digitale medier skal bruges i jeres familie. Få her en række spørgsmål, som kan sætte gang i jeres refleksioner
Skærmene er i den grad rykket ind i familierne og hvor det for kort tid siden var de større børn vi havde fokus på, er skærmbruget nu også rykket til familiens mindste. Det er der i udgangspunktet ikke noget galt i, men som forældre er det jer som skal vurdere, hvordan I synes at skærmene og de digitale medier skal bruges hjemme hos jer. Og jo før I får styr på jeres holdning til dette, jo bedre. Både fordi de digitale vaner kan være svære at bryde, når først de har fået lov at være der et stykke tid og fordi jo yngre dine børn er, jo nemmere er de at påvirke.
Reflekter over rammerne for skærmforbruget hjemme hos jer
Brug nedenstående spørgsmål til enten selv eller sammen med din partner eller større børn at reflektere over hvordan dit og din families brug af skærme ser ud og hvordan I ønsker det skal se ud i fremtiden.
- Ved dit barn, hvad du laver, når du sidder med din telefon, ipad og computer? Og synes du, at dit barn skal vide hvad du laver?
- Ved du, hvad dit barn laver, når han eller hun sidder med en skærm? Og vil du gerne vide det?
- Er der mediefrie zoner i jeres hjem? F.eks. spisebordet eller soveværelset? Og vil du gerne have mediefrie zoner? Kan du selv overholde mediefrie zoner?
- Er der regler for hvor længe man (både børn og voksne) må sidde med en skærm? Og vil du gerne have regler? Og hvilke?
- Vil du (og din evt. partner) gerne ændre den måde I bruger digitale medier og skærme på hjemme hos jer?
- Vil dine børn gerne ændre den måde I bruger digitale medier og skærme på hjemme hos jer?
- Er I enige om rammerne for skærmbruget hjemme hos jer? Hvis nej, hvordan kan I nærme jer hinanden? Og hvem bestemmer i sidste ende?
Held og lykke med spørgsmålene. Vi håber, de kan gøre jer klogere.
Vil I i stedet have hjælp til at være en digital familie på den måde, I ønsker, så tag fat i den lokale koordinator og hør mere om hvordan vi kan hjælpe jer.
Kategorier
- Barselscafé
- Det siger andre
- Evaluering
- Evalueringslink
- Faglig viden
- Familieliv
- Film
- Folkekirken
- Forældreven
- Foredrag
- Friluftsliv
- Frivillig
- Graviditet
- Inspiration
- Koordinator
- Koordinator i Herning
- Landingpages forløb
- Opdragelse
- Parforhold
- Presse
- Samarbejde
- Skærmvaner
- Skilsmisse
- Smag på kærligheden
- Stillingsopslag
- Tilmelding
- Udviklingskonsulent i Folkekirkens Familiestøtte
- Uncategorized