fbpx

Tid og rum til refleksion

Artikel i tidsskrift for jordemødre om “Samtaleforløbet for gravide”: Hos Folkekirkens Familiestøtte i Herning er der succes med et samtaleforløb for gravide, hvor de gravide deler tanker og følelser under graviditeten med hinanden. De gravide får informationen om forløbet via den lokale fødeafdeling, som er glade for samarbejdet

“Man kan godt have de her samtaler én til én. Men det giver noget andet at være en gruppe af kvinder, som kan få nyt perspektiv på deres egne historier ved at høre de andres. De får talt om noget af det, de ellers går og bakser med alene og opdager også, at alle på forskellig vis har udfordringer. Det giver en form for forløsning, som betyder, at de bedre kan se fremad mod det at blive mor”, fortæller koordinator i Folkekirkens Familiestøtte Lene Rasmussen i artiklen.

De gravide, som deltager på forløbet finder frem til tilbuddet via fødeafdelingen på Regionshospitalet Herning, hvor der i jordemoderkonsultationen ligger foldere om tilbuddet. Lene Frølund Rasmussen har på et personalemøde informeret om forløbene, og jordemødrene har fået grønt lys til at henvise til dem, og det er chefjordemoderen glad for.

Artiklen er desværre blevet fjernet fra Jordemoderforeningens hjemmeside.

Læs mere om samtaleforløbet for gravide her

Menu