fbpx

Bliv frivillig i Hånd i Hånd

Vil du give småbørnsfamilier et pusterum i hverdagen?

Så er det måske noget for dig at blive frivillig i vores Hånd i Hånd forløb.

Som frivillig i Hånd i Hånd besøger du familier med mindst ét barn i alderen 0-6 år i deres hjem og støtter dem i at finde større overskud inden for nogle konkrete områder. I øjeblikket tilbyder vi familier hånd i hånd støtte inden for overskrifterne:

Den rare middagsstund hvor målet er, at familien finder nyt overskud omkring middagsstunden. Som frivillig tilbyder du praktisk støtte og sparring omkring eksempelvis at tilberede maden, dække bord, hjælpe med oprydning samt med ideer til madplan og struktur på planlægningen af måltidet. Også gerne i forhold til at inddrage børnene og skabe en god stemning

Gode hjemlige rammer hvor målet er, at familien får konkret hjælp til eksempelvis at skabe gode legemiljøer for børnene, skabe fysisk plads til et godt spisemiljø eller til at skabe struktur på rutinerne vedr. oprydning og overblik over hjemmets fysiske rammer. Som frivillig bidrager du med ny inspiration samt en ekstra hånd til at få skabt et hjem, hvor familien har det godt sammen.

Familierne, du vil møde, er helt almindelige familier, der ønsker at sætte fokus på en konkret udfordring i deres familieliv. Navnet Hånd i Hånd betyder, at du som frivillig hjælper familien i et samarbejde. Du er derfor ikke barnepige eller rengøringshjælp, men kommer med god energi og en ekstra hånd, som fremmer den gode stemning og giver familierne et tiltrængt pusterum.

Hvordan foregår det?

Forældrene aftaler med den lokale koordinator, hvad de har behov for støtte og hjælp til. Du besøger herefter familien cirka 1 gang om ugen eller hver 14. dag, hvor du hjælper og støtter dem i at arbejde med deres udfordringer. Forløbet kan maksimalt vare 6 måneder, og målet er at hjælpe familien til at få et større overskud i hverdagen.

Krav og ønsker til dig

Vi stiller ikke krav om en særlig faglig baggrund. Vi er derimod interesserede i at få en god snak om dine personlige evner og erfaringer. Vi stiller krav om, at alle frivillige har en ren straffeattest og børneattest.

Vi ser gerne, at du er villig til at binde dig som frivillig i mindst et år. Dette gør vi af hensyn til familierne, som ofte har brug for stabilitet over længere tid. Derudover skal du igennem et godkendelsesforløb og et introduktionskursus, inden du kommer ud i en familie første gang.

Vi forventer naturligvis ikke, at du kan hjælpe med alle typer udfordringer. Du aftaler med den lokale koordinator, hvilke typer opgaver, du kan støtte med ud fra dine interesser, erfaringer og kompetencer. Man kan sagtens både være forældreven i Hånd i Hånd i én familie og almindelig forældreven i en anden.

Som frivillig får du:

Mulighed for at gøre en stor forskel for en familie

Mulighed for at bruge dine personlige og faglige kompetencer indenfor relationer

Velstrukturerede rammer for dit frivillige arbejde

Løbende sparring med den lokale koordinator

Du vælger selv, hvor meget tid du vil bruge som frivillig

Vil du høre mere?

Kontakt den lokale koordinator og hør mere.

Forældreven fortæller

Hør hvordan Lisbeth oplever at være frivillig hos os.

Menu