fbpx

Månedens Forældreven – april 2022

“Tænk sig, at en familie har lukket mig ind og åbnet sig og vist mig den tillid. Som Forældreven gør man en stor og vigtig forskel for en eller flere børnefamilier”

Hvem er de frivillige hos Folkekirkens Familiestøtte, og hvorfor har de valgt at være frivillig her? Det kan du blive klogere på her, hvor vi præsenterer månedens Forældreven. Som frivillig forældreven arbejder man ud fra en konkret målsætning, som vi har sat sammen med familien, og vi sparrer løbende med både familie og den frivillige.

Denne måneds Forældreven er Annie Schou Sørensen som er 50 år og lønarbejder 

Hvad er din opgave som frivillig?
Min opgave som frivillig er at støtte og hjælpe forældre, der i en periode kan have det svært af den en eller anden grund. Og ingenting er for småt, hvis livet føles svært for de enkelte forældre. 

Projektet har sit fokus på at hjælpe og støtte forældrene, så de kan få skabt trivsel og fællesskab i familien. Som frivillig er man en slags medløber, der løber ved siden af og støtte og ”hepper” på forældrene. For mit vedkommende har min opgave været at få sat nogle konkrete ting i værk, som forældre har ønsket skulle ændre sig for at få familielivet til at fungere. Som forældreven gør man en stor og vigtig forskel for en eller flere børnefamilier.  

Hvorfor er du frivillig i Folkekirkens Familiestøtte?
Jeg har tit tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at lave et frivilligt arbejde, men har været i tvivl om i hvilket regi. Tanken om at gøre en forskel for andre, være til nytte for andre, prøve kræfter med nye opgaver og møde andre engagerede mennesker har været nogle af grundene til, at jeg er gået ind i frivilligt arbejde.  

At det lige blev Folkekirkens Familiestøtte var helt tilfældigt, da jeg for lidt over et år siden læste om Folkekirkens Familiestøtte på Facebook. Jeg rykkede på opslaget og tog kontakt til koordinatoren i Aarhus. Efter en samtale, hvor jeg fortalte om mig selv, og jeg hørte mere om Folkekirkens Familiestøtte, var jeg klar til at deltage i introkurset for at få mere at vide og møde de andre frivillige. Efter kurset var jeg dog noget i tvivl om, om jeg kunne bruges, da alle de andre frivillige havde en baggrund inden for pleje og omsorg eller var vant til at arbejde med mennesker. Men jeg følte alligevel, at jeg kunne byde ind med meget i forhold til mit eget liv og det at være forældre til to drenge. Jeg ville i hvert fald ønske, at der dengang mine børn var små, havde været denne mulighed.  

“Tænk sig, at en familie har lukket mig ind og åbnet sig og vist mig den tillid. Som Forældreven gør man en stor og vigtig forskel for en eller flere børnefamilier”

Hvad får du ud af at være frivillig hos Folkekirkens Familiestøtte?
Jeg er så glad for at være blevet frivillig igennem Folkekirkens Familiestøtte, da jeg har lært noget nyt om mig selv og er blevet udfordret fagligt og har fået rykket på mine egne grænser. Jeg har mødt en masse spændende medfrivillige, og jeg har fået en øjenåbner i forhold til at se, at selvom livet kan være svært og virke uoverskueligt eller man er kørt helt fast, så kan man ved lidt hjælp, støtte og sparring komme ud på den anden side. Og det er ganske gratis. Jeg sætter stor pris på den måde, projektet er organiseret på og det frivillige arbejde generelt, når man er en del af Folkekirkens Familiestøtte. Jeg føler mig ikke alene, da jeg har en koordinator, jeg altid kan få løbende sparring med og kontakte, hvis jeg er i tvivl om noget eller har brug for at drøfte en problemstilling.  

Hvad er din bedste oplevelse som frivillig?
Jeg blev forældreven sidste år i juni måned. Det har været et utrolig spændende år som ny i Folkekirkens Familiestøtte. Jeg mødes med min forælder 1. gang om ugen/hver 14. dag alt efter behov både personligt til en kop the/kaffe, til en gåtur og det er også blevet til en masse gode snakke på telefonen. 

Den bedste oplevelse er helt klart den store glæde jeg ser ved min familie for det stykke arbejde, jeg gør. Der er sket så mange ting for dem, i den tid jeg har været med, og det er utrolig givende. Tænk sig, at en familie har lukket mig ind og åbent sig og vist mig den tillid. Det er fantastisk at se, at mit arbejde gør en forskel og skaber fremskridt for min forælder. Jeg er utrolig stolt over min forælder. Jeg tror, at grunden til, at det lykkes så godt, er helt klart, fordi der er et rigtig godt match mellem mig og min forælder.  

Menu