fbpx

Familiens skærmforbrug

Få sunde skærmvaner i familien

Synes du, at tablets og medier fylder (for) meget i jeres hjem? Synes du, det er svært at sætte rammer for et sundt skærmforbrug derhjemme? Har du lyst til at få viden om, hvordan skærme påvirker jeres familieliv?

På forløbet “Sunde skærmvaner i familien” får du viden, redskaber og inspiration til, hvordan I praktisk gør i familien, så jeres skærmvaner bliver, som I gerne vil have det hjemme hos jer.

På forløbet får I:

  • den nyeste viden om, hvad skærme egentlig gør ved os
  • viden om hvad der er op og ned i de mange myter om skærme, som eksisterer
  • redskaber til at finde balancen i din families brug af telefoner og tablets

Forløbet er for jer med børn i alderen 8-13 år, som har et ønske om, at det jer, som skal styre skærmforbruget og ikke skærmene, der skal styre jeres familieliv.

Forløbets indhold

Forløbet foregår over 2 aftener i 2½ time, hvor I mødes i en gruppe med to undervisere.

Hver gang holdes der et oplæg, hvor I får ny viden, både om digitale medier og om, hvordan I etablerer nye vaner i familien. Derudover arbejdes der med individuelle øvelser og samtaleøvelser i grupper.
Målet er, at I ud fra den nye viden I får, reflekterer alene og sammen med andre over, hvordan I ønsker skærmforbruget hjemme hos jer. Ud fra refleksionen sætter I jer konkrete mål for skærmforbruget, som I hjemme i familien arbejder videre med.

Forløbet kommer ikke med en facitliste for, hvor meget og hvordan I skal bruge digitale medier hjemme hos jer, men lægger op til, at I selv finder frem til, hvordan I ønsker, det skal være hjemme hos jer.

Det får du

Når du har deltaget i forløbet “Sunde skærmvaner i familien” er du:

  • blevet klar på, hvor meget og hvordan du ønsker skærme skal fylde hjemme hos jer
  • blevet bevidst om dine egne værdier, når det gælder brug af telefoner og tablets
  • klædt på med viden om de apps børn og unge bruger samt anden opdateret viden om skærmforbrug

Konceptet har vi selv udviklet, men den viden om skærme og digitale medier, vi underviser i, er udviklet af Center for Digital Pædagogik og opdateres løbende, så vi hele tiden underviser i den nyeste viden.

Noget for dig?

Hvis du tænker, at forløbet: “Sunde skærmvaner i familien” er noget for dig, så se vores kalenderoversigt, hvor du kan se om der er et forløb i dit område.

Du kan også kontakte koordinatoren i dit område. Hvis der ikke er et skærm-forløb i dit område, har du i stedet mulighed for at få sparring til at skabe sunde skærmvaner via koordinatoren og en forældreven.

Forløbet er uden egenbetaling, og man forpligter sig til at deltage i hele forløbet. Forløbet er forbeholdt forældre, som bor i et af de områder, vi dækker.

TV2 Nord besøgte os på forløbet i oktober 2018
Se deres reportage her

Menu