fbpx

Smag på kærligheden i Hadsund Kirke

12 par fik anderledes datingoplevelse i Hadsund Kirke

Kirken i Hadsund dannede fredag d. 14. april ramme for en aften med fokus på kærligheden. Arrangementet ”Smag på kærligheden – med tapas, tosomhed og foredrag i kirkerummet” var et samarbejde mellem Hadsund Kirke og Folkekirkens Familiestøtte Mariagerfjord.

Ved kirkens indgang blev aftenens gæster mødt af levende lys og værterne, der bød velkommen til en aften i kærlighedens tegn. I kirkens sidefløj var borde dækket med hvide duge, roser, hjerter og klynger af levende lys. I baggrunden spillede kirkens organist kærlighedssange på klaveret akkompagneret af saxofon. De tolv par, der havde tilmeldt sig, sad ved deres egne borde med mulighed for at kigge både hinanden og aftenens foredragsholder i øjnene.

Aftenen blev dog først indledt af koordinator fra Folkekirkens Familiestøtte, Line Neve Christensen, og sognepræst, Nadia Uhrup Weber, som læste op af Kærlighedens Højsang . Hun reflekterede over denne: ”Jeg tror, at Paulus har erfaret, at i vores liv er kærligheden ikke altid fuldkommen – måske kan vi være heldige at opleve den i øjeblikke. Men kærligheden er i høj grad noget, vi skal beskytte, en gave som vi skal passe på, passe på ikke glider ud af vores hænder, mens vi kigger den anden vej. Kærligheden og parforholdet er en viljeshandling. Det kan vi let glemme med vores moderne samfunds store fokus på den forelskelsesbaserede, romantiske kærlighed.” siger hun. 

En håndsrækning til forældrene – en gav til børnene

At beskytte kærligheden er ifølge Line Neve Christensen netop motivationen for at holde denne aften. Kærligheden skal plejes til alle tider, og det gjorde parrene netop i aften ved at have inviteret hinanden på en anderledes date, der både talte til hovedet og til hjertet.

”Fra mit perspektiv som koordinator i Folkekirkens Familiestøtte er børnene den allervigtigste grund til ikke at tage vores parforholdsrelation for givet”. Hun fortsætter: ”Vi ved fra forskningen, at forældrenes forhold har stor betydning for børnenes trivsel og udviklingen. Jeg plejer at billedliggøre det sådan, at stemningen mellem os forældre er det vand, vores børn svømmer i. Derfor er det rigtig vigtigt for forældre, at de får tid til hinanden og fejrer kærlighed – ikke kun for deres egen skyld, men for hele familiens skyld. Det vil vi gerne være med til at bakke op om”

Psykolog og parterapeut, Tina Ringer Mogensen, var budt ind som gæst til at holde et oplæg om parforhold. Hun fortalte blandt andet, at par, der får deres parforhold til at fungere, er nysgerrige på hinandens verdener og følelser og bringer gode erindringer op. Derfor bød kirken også på en pause i oplægget med tapas og tosomhed, hvor der var plads til intimitetsskabende samtaler parrene imellem. Under middagen fik parrene nemlig udleveret samtalekort af Tina Ringer Mogensen.

En af aftenens gæster skrev på et rødt hjerte, der lå på bordet som bordpynt:  ”Tak for den dejligste aften. Tak for at bringe vores sanser i spil og skabe et nært rum. Jeg har særligt nydt, at jeg kun har skullet fokusere på min mand – ingen forstyrrelser og ren forkælelse.” Og en anden skrev: ”Det er fedt at være ude en aften, hvor forholdet er i fokus og det handler om at tale sammen på en sjov og god måde.”

Aftenen sluttede med lystændingsceremoni ved provst og sognepræst, Carsten Bøgh Pedersen, der desuden læste op af Tove Ditlevsens digt ”Så tag mit hjerte” til toner af saxofon.

Folkekirken i Mariagerfjord udbyder gratis Par-tjek med vejleder

Inden aftenens gæster gik hjem, fik de en goodiebag med samtalekort og andre redskaber til at pleje parforholdet af Line Neve Christensen. Hun kunne fortælle, at kirkerne i Mariagerfjord Kommune sammen har valgt at udbyde gratis Par-tjek med to vejledede samtaler til alle par i kommunen, som ønsker at vedligeholde og styrke familiens trivsel med udgangspunkt i forældrenes relation.

”Vi vil gerne være med til at forebygge parforholdsproblemer og normalisere det at kigge på parforholdet, før det er for sent. Derfor er jeg blevet uddannet som vejleder i Par-tjek ved Center for Familieudvikling” fortæller hun. ”Den forebyggende tilgang er i god tråd med vores andre tilbud om praktisk hjælp og sparring med forældre om familielivet generelt.”

Folkekirkens Familiestøtte er en uafhængig organisation støttet af Folkekirken, hvor familier i Mariagerfjord Kommune kan få gratis hjælp til parforholdet og de hverdagsproblematikker, som alle slås med i mere eller mindre omfang. Hvis du gerne vil høre mere om Par-tjek og Folkekirkens Familiestøttes andre tilbud, er du velkommen til at kontakte Line Neve Christensen på telefonnummer 2476 1791 eller mail lnc@km.dk

Menu