fbpx

Gør noget meningsfuldt og bliv mentalt sund

Et nyt studie fra SFI viser, at mennesker, der hjælper andre mindst en gang om ugen, har dobbelt så stor sandsynlighed for at have det mentalt godt. Det er et godt argument for at blive frivillig forældreven i Folkekirkens Familiestøtte.

”Man får så meget igen, når man hjælper andre” siger Ellen Cortes, som er forældreven i Folkekirkens Familiestøtte i Jammerbugt Provsti. Og den opfattelse er hun ikke alene om. Et nyt studie fra SFI viser, at personer, der gør noget aktivt og meningsfuldt sammen med andre, med stor sandsynlighed har en høj mental sundhed.

SFI-studiet benytter WHOs definition af mental sundhed, som beskrives som en tilstand af trivsel, hvor man kan udvikle og udfolde sine evner, håndtere belastninger, indgå i positive sociale relationer og bidrage til fællesskabet.

Studiet viser, at det derfor godt kan betale sig, at melde sig til at gøre et stykke meningsfuldt frivilligt arbejde.

Den mulighed har man som forældreven i Folkekirkens Familiestøtte. Som forældreven besøger du en familie en eller flere gange om ugen efter aftale med den lokale koordinator og støtter forældrene i at skabe trivsel i hjemmet.

En sidegevinst ved det frivillige arbejde kan være, at de forældre, der får støtte, kan få overskud til at sende deres børn til fritidsaktiviteter sammen med andre børn, hvilket ifølge studiet fra SFI også øger den mentale sundhed.

Som forældreven hos Folkekirkens Familiestøtte gør du altså en stor og vigtig forskel for en eller flere børnefamilier, samtidig med at du øger din egen mentale sundhed.

Vil du vide mere om, hvordan du kan blive forældreven, så kontakt den lokale koordinator eller læs mere her.

Menu